Åbo

 

OPPLEV | SPIS | MØT

arrow

Åbo

 

OPPLEV | SPIS | MØT

arrow

OPPLEV

OPPLEVELSER I ÅBO

Her finner du den beste guiden til opplevelser i Åbo og Nådendal. Les mer →

SPIS GODT

SMAK PÅ ÅBO

Lær deg å kjenne Finlands matkultur og få de beste restauranttipsene i Åbo og Nådendal.Les mer →

HOTELL

TIPS PÅ BOENDEN I ÅBO

Upplev mer! Häng med oss när vi besöker och tipsar om de bästa boendena i finska Åbo. Les mer →

Applauder i Åbo

ROCKEFESTIVALER MØTER TEATER OG OPERA

ÅBO Det rike kulturlivet i Åbo står aldri stille. Hva sier du til animerte filmer, elektroniske pop-festivaler, rockekonserter, teater og klassisk musikk?

Les mer →

AKTIVITETER I ÅBO

VANNLEK, MUMMITROLL OG MINIGOLF I NEON

ÅBO Åbo er virkelig en leken og eventyrlig by. Her finner du alt fra motorsport og sjøbad til neonminigolf og den fargerike Mummidalen.

 

Les mer →

VERDT Å SE I ÅBO

HISTORIE MØTER MUSIKK OG KUNST

ÅBO Her møtes den finske middelalderen og renessansen med 1800-tallets håndverkshistorie og borgerlige ekstravaganser. Men – også lokal musikk- og kunsthistorie som har gitt gjenklang internasjonalt.
 

Les mer →

OPPLEV REFORMASJONEN

HISTORISK UTSTILLING PÅ ÅBO SLOTT

ÅBO Den finske reformasjonen begynte i 1523 med Gustav Vasas kroning og varte i hundre år. Religiøse spørsmål fikk en avgjørende rolle i politikken og innebar en stor omveltning for samfunnet.

Les mer →

Shopping i Åbo

FAMILIEVENNLIG SHOPPING

ÅBO Åbo er ikke bare en interessant restaurantby, men også en familievennlig shoppingby. Her finner du alt fra torghandel og saluhall til mange varehus og moderne kjøpesentere.

Les mer →

KULTUR, MAT OG SPA

HYGGELIGE ÅBO

ÅBO Oppdag Åbo, Finlands eldste by! Med torg og bygninger fra middelalderen til nåtid lokkes turister fra alle verdenshjørner. Nyt kunst og kultur, mat på Food Walk eller slapp av ved bassenget og spaet. Les mer →

SKÅL I ÅBO

KULE PUBER OG GODE COCKTAILS

Åbos uteliv domineres av originale puber og spennende cocktailbarer. Flere av pubene ligger i historiske lokaler som byens gamle skole og i en bank. Men er du mer sugen på en god drink eller å skåle i champagne finnes flere slike muligheter.

 

Les mer →

KAFFEPAUSE I ÅBO

PRISBELØNTE BAKVERK

Åbos store kaféutvalg tilbyr alt fra studentkaffe og tradisjonelle bakverk til økologiske surdeigsbrød. Og flaks er det - for Åbobeboerne elsker å ta sin kaffepause. De fleste kaféene ligger langs elven eller på gatene rundt det store torget.

 

Les mer →

Smaken av Åbo

FORFINET FINLANDSSVENSK HUSMANNSKOST

Åbo har raskt profilert seg som Finlands mest interessante og innovative restaurantby ved siden av Helsingfors. Tilbudet er ambisiøst, gjennomtenkt og ofte en sammensmelting av svenske og finske retter med kontinental preg.
 

Les mer →

FAZER CAFÉ - KLASSISK CAFÉ

EN GOD FORVANDLING

Sugen på litt klassiske Fazerbakverk? I Åbo finnes nå en Fazer Café i det velkjente apotekshuset i Auragaten overfor salutorget. Hvorfor ikke prøve en ordentlig klassiker som potetbakverk, bebébakverk og sachertarte?

Les mer →

SMAK DEG GJENNOM ÅBO

ÅBO FOOD WALK

En vandring langs Aura Å som er fylt med matopplevelser og fører deg rett inn i Åbos restaurantkultur. Her samles noen av Åbos beste restauranter under konseptet Food Walk, med lokale delikatesser og enestående smaker.

Les mer →

FRISTELSER I ÅBO

FRA SKOG OG MARK

Mat "fra de finske skogene" ligger nærmest hjertet til Kaskis. Det som er tilgjengelig i nærheten og i sesong er derfor ekstra viktig.

 

Les mer →

BOBBLER, RØDT ELLER HVITT?

TRE VINBARER I VERDENSKLASSE

Sommelier eller ikke, her er tre steder i Åbo med en imponerende vinmeny. Botanisere blant druer og distrikt eller la proffene anbefale et godt glass.

Les mer →

PAULA WILSON

PILGRIMSFÆRD TIL FYRET

ÅBO Det finnes en sak hver finne må gjøre en gang i livet: besøke Bengtskärs fyr. Nordens høyeste fyr har gjennom årene blitt et symbol for det frie Finland, og i dag driver Paula Wilson og hennes mann Per hotell her.

Les mer →

ÅBOTIPS FRA SOSIALE MEDIER

#MITTÅBO

ÅBO Tilrettelagte brosjyrer og upersonlige turistfeller vik bort - den nye byguiden finner du på sosiale medier. Her deler bloggkollektivet bak Mitt Åbo sine aller beste tips og hemmeligheter.

Les mer →

JENNY PUPUTTI

MED SKOGEN I KNUTEN

ÅBO Smykkedesigneren Jenny Puputti henter skaperkraft og inspirasjon i den magiske naturen rundt Åbo - og hun drømmer nå om et internasjonalt gjennombrudd.

Les mer →

CRUISE & HOTELL TIL ÅBO - LES MER