Helsingfors

 

OPPLEV | SPIS | MØT

arrow

Helsingfors

 

OPPLEV | SPIS | MØT

arrow

OPPLEV

OPPLEVELSER I HELSINGFORS

Her finner du den beste guiden til opplevelser i Helsingfors og øvrige Finland. Les mer →

SPIS GODT

SMAK PÅ HELSINGFORS

Lær deg å kjenne Finlands matkultur og få de beste restauranttipsene i Helsingfors. Les mer →

HOTELL

TIPS PÅ BOENDEN I HELSINGFORS

Häng med när vi besöker och tipsar om några av våra favorithotell i Helsingfors. Les mer →

Amos Rex

Kunstopplevelse for store
og små

HELSINGFORS I august 2018 åpnet et nytt kunstmuseum – Amos Rex – i sentrum av Helsingfors. Museet er en videreutvikling av velgjøreren og avisforeleggeren Amos Andersons kunstmuseum som stengte i fjor.
Les mer →

Besøk sibeliusmonumentet

En av Helsingfors MEST POPULÆRE SEVERDIGHETER

HELSINGFORS Mottakelsen var blandet da Sibeliusmonumentet ble avdekket 7 september 1967. I dag er kunstverket et av Helsingfors mest populære turistatraksjoner.

Les mer →

Musikal i Helsingfors

CHESS PÅ SVENSKA
 

HELSINGFORS CHESS på svensk byr på drama, kjærlighet, og farlig spill, men fremfor alt musikk i verdensklasse. Forestillingen er en originaloppsetning signert Benny Andersson, Björn Ulvaeus og Tim Rice, i regi av Maria Sid. Les mer →

Samtidskunst på Kiasma

Fem etasjer MED aktuell kunst
 

HELSINGFORS Kiasma er Helsingfors største museum for samtidskunst og tilhører Finlands Nasjonalgalleri. Målet er å gjøre samtidskunsten kjent for så mange som mulig – og å tilby opplevelser og nye perspektiver på livet.

Les mer →

Opplev planterikets hemmeligheter

Fire hekter hage& drivhus midt i byen

HELSINGFORS På over fire hektar finner du grønne drivhus og en enorm hage. Om sommeren eksploderer hagen i alle verdens farger.

Les mer →

AKTIVERA DIG I HELSINGFORS

IDYLLISKE DAGSUTFLUKTER, VANNLEKER OG EKSOTISKE DYR

HELSINGFORS Helsingfors er ikke bare en vakker designby, men også en gullgruve for familieaktiviteter. Her finner du alt fra luksuriøse spa og vannparker, til dyreparker og verdensarv

Les mer →

VERDT Å SE I HELSINGFORS

MODERNE KUNST, PRIVATE HJEM OG NASJONALHISTORIE

HELSINGFORS Finland er kjent for sin formgivning og design. Dette merkes – ikke minst i tilbudet av muséer. Hvem vil ikke tre inn i Alvar Aaltos hjem?

Les mer →

Shopping i Helsingfors

MOTE OG DESIGN
 

HELSINGFORS Finsk formgivning og design er verdensberømt. Hvem kjenner ikke til Iittala, Marimekko eller Finlayson? Disse klassikerne følger sin tid og har inspirert en helt ny bølge av designere i Finland.
Les mer →

DESIGN DISTRICT WALKING TOUR

TO TIMER DESIGNFRÅTSING

HELSINGFORS For å finne det rette blant alle gullkorn i Helsingfors finnes Helsinki Design District Walking Tour, en totimers guidet gåtur blant det beste byen har å tilby.

Les mer →

DESIGN OG HIPPE OMRÅDER

HELSINGFORS BESTE SIDER

HELSINGFORS Et rikt kulturliv, myldrende nattliv og flott shopping. Smak deg gjennom hele Helsingfors og prøv den moderne nordiske matkulturen på noen av verdens fineste restauranter.
Les mer →

ANNERLEDES HELSINGFORSTIPS

TRE SMÅ SMAKEBITER

HELSINGFORS Vi har listet opp tre korte (og annerledes) tips fra Helsingfors som egentlig ikke har noe med hverandre å gjøre. Små smakebiter som man lett kan briljere med på neste afterwork!
Les mer →

HOTELLFEBER

DE BESTE HOTELLTIPS

HELSINGFORS Vi har tatt et dypdykk i populære Clarion Hotel Helsinki og Lilla Roberts og gir deg tips om de beste rommene, de beste bonusene, hva du ikke kan gå glipp av og hvor du finner den beste utsikten.
Les mer →

LÖYLY

HET BASTUDESIGN

HELSINGFORS Et finsk ordtak sier "La dine bekymringer bli ved skoene" når du går inn i en badstue. Det er også filosofien bak Löyly, et nyåpnet badstueanlegg med fokus på avslapning – helt i henhold til den gamle finske tradisjonen.
Les mer →

G&T MED FINSKE DRÅPER

KYRÖ DESTILLERI

FINLAND Jordaktig og søt, fyldig og krydret. Det er mulig å beskrive gin på mange måter, men hvilken er den beste? En prisvinner internasjonalt, for både smak og flaske kommer fra det finske destilleriet Kyrö.
Les mer →

Fika med Mumin

ALLT ÄR HÄMTAT FRÅN MUMINTROLLENS VÄRLD

HELSINGFORS Vill du dricka en god kopp kaffe samtidigt som barnen får sitt lystmäte? Sök upp något av de fem Mumin Kaffe som finns i Helsingfors som bygger på Tove Janssons vackra filosofi och där barnen serveras före de vuxna.
Les mer →

Restaurant Inari

HELSINGFORS NEW WAVE-GASTRONOMI

HELSINGFORS Höstens hetaste restaurang i Helsingfors heter Inari och drivs av Kim Mikkola och Evelyn Kim, ett par som träffades i köket på Noma i Köpenhamn.

Les mer →

Den gamla saluhallen Kauppahalli

Mat, vin & kaféer under samma tak

HELSINGFORS Med anor från 1889 erbjuder den vackra saluhallen på Södra kajen allt från lokala- och internationella delikatesser till kaféer och restauranger. Här hittar du även Finlands minsta monopolspritbutik Alko. Les mer →

HELSINGFORS PÅ ETT GOURMETFAT

PARADIS FOR FOODIES

HELSINGFORS Det finnes mange grunner til å reise til Helsingfors – matopplevelsene er en av dem. Helsingfors er helt enkelt et paradis for foodies med stjernerestauranter av høy internasjonal kvalitet. Les mer →

SKÅL I HELSINGFORS

TRENDY DRINKSTEDER OG MIKROBRYGGERIER

HELSINGFORS Barutvalg er stort og lokkende. Fokus ligger på koselige mikrobryggerier, elegante vinbarer og røffe drinkplasser.

Les mer →

RESTAURANTER I HELSINGFORS

FINSK HUSMANNSKOST UPPHØYD TIL KUNST

HELSINGFORS Helsingfors har tatt opp kampen om å bli Nordens restauranthovedstad nummer én. Ambisjonene er høye og influensene mange. Les mer →

Fika i helsingfors

Konditorier och soffhäng

HELSINGFORS Helsingfors har ett rikt utbud av kaféer där du kan vila dina trötta fötter under shoppingrunda. Här hittar du allt från traditionella konditorier och kaféer, till soffhäng och bagelfabriker. Les mer →

SPIS BÆREKRAFTIG I HELSINGFORS

SESONGBASERT & KORTREIST

HELSINGFORS Å spise miljøvennlig er ikke vanskelig i Helsingfors. Her finnes mange økologiske restauranter og kafeer. Les mer →

PULLED HAVRE

SUPERFOOD PÅ FINSK

HELSINGFORS Ernæringskjemikeren Reetta Kivelä har forsket på havre i over ti år. Sammen med kollegaen Maija Itkonen har hun vist at det er mulig å lage superfood av nordiske råvarer. Vi gir dere: pulled havre! Les mer →

HELSINGFORS NYE KROSTRØK

OPP TIL KAMPEN

HELSINGFORS Fem etasjer oppe i kjøpesenteret Kampen i sentrale Helsingors gjømmer det seg en av byens morsomste restaurantnyheter: Kortteli, et moderne matområde med ti restauranter og kaféer.
Les mer →

ØLSPECIAL

VI SES I BAREN!

HELSINGFORS Gløm Koskenkorva og Minttulikør. I de senere år har Helsinki seilt opp som en av Nordens beste byer for ølentusiaster. Vi fulgte med øleksperten Anikó Lehtinen.

Les mer →

MARIA SUNDBLOM LINDBERG

MARIAS FINESTE HELSINGFORS

HELSINGFORS Kjærligheten til en by kan slå ned som et lyn, eller bygge seg opp sakte til den en dag føles selvklar. Slik var det for Maria Sundblom Lindberg som ble anerkjent etter å ha ledet TV-showet Cirkus Familj i kanalen Yle Fem. Les mer →

FINLANDS HOTTESTE SKODESIGNER

I MINNAS SKOR

HELSINGFORS Minna Parikas fantasifulle sko synes både i internasjonale motemagasiner og på føttene til noen av verdens mest kjente kvinner. Selv liker hun seg best i sneakers hjemme i Helsingfors.
Les mer →

STJERNEKOKKEN

MATTI JÄMSEN

HELSINGFORS Han er ekstremt konkurransesøkende og synes ikke at mat må være komplisert for å smake fantastisk. Møt Silja Lines nye kjøkkensjef Matti Jämsen
Les mer →

ELNA NYKÄNEN ANDERSSON

TV-STJERNENS FAVORITTBY

HELSINGFORS Du har kanskje sett henne i TV-ruten, og kanskje lest hennes tekster i det hippe magasinet Monocle. Journalisten Elna Nykänen Andersson er ekspert på storbyliv.
Les mer →

ANNA SOFIA LUOSTARINEN

HELSINGFORS STILGUIDE

HELSINGFORS Anna Sofia Luostarinen har raskt blitt et navn som en av Finlands mest innflytelsesrike motestemmer. Her avslører hun sine tre beste shoppingplasser i Helsingfors.
Les mer →

FINSK BADSTULIV

ET HETT KULTURTILBUD

HELSINGFORS Møt personene som fremmer badstukulturen. Det sies at det finnes nok badstuer i Finland til å romme hele befolkningen, så vi utforsker en livsstil som er dypt forankret i den finske folkesjelen.n. Les mer →

 

SPIS

 

 

HELSINGFORS PÅ ETT GOURMANDFAT

PARADISET FÖR FOODIES

HELSINGFORS Det finns många skäl att resa till Helsingfors – matupplevelserna är ett av dem. Helsingfors är helt enkelt ett paradis för foodies med stjärnrestauranger av hög internationell kvalitet. Les mer →

ÄT HÅLLBART I HELSINGFORS

EKOISM

HELSINGFORS Helsingfors gör verkligen skäl för smeknamnet Nordens Riviera. I staden finns imponerande 300 sjöar och 42 naturreservat. Hur påverkar det Helsingforsborna då? De tänker i gröna banor, så klart. Helt naturligt. Les mer →

PULLED HAVRE

SUPERFOOD PÅ FINSKT VIS

HELSINGFORS Livsmedelskemisten Reetta Kivelä har forskat på havre i över tio år. Tillsammans med affärskollegan Maija Itkonen har hon visat att det går att göra så kallad superfood av nordiska råvaror. Vi ger er: "pulled havre". Les mer →

HELSINGFORS NYA KROGKVARTER

UPP TILL KAMPEN

HELSINGFORS Fem våningar upp i köpcentret Kampen i centrala Helsingfors gömmer sig en av stadens roligaste krognyheter: Kortteli, ett modernt matkvarter med tio restauranger och kaféer.
Les mer →

FINE DINING OCH SISU

RESTAURANG FINNJÄVEL

HELSINGFORS Finländska ingredienser tillagade enligt finländsk tradition, kryddade med sisu, experimentlusta och ambitionen att skapa framtidens finländska mat. Välkommen till Finnjävel. Les mer →

 

MØT

 

 

ØLSPECIAL

VI SES I BAREN!

HELSINGFORS Gløm Koskenkorva og Minttulikør. I de senere år har Helsinki seilt opp som en av Nordens beste byer for ølentusiaster. Vi fulgte med øleksperten Anikó Lehtinen.

Les mer →

MARIA SUNDBLOM LINDBERG

MARIAS FINESTE HELSINGFORS

HELSINGFORS Kjærligheten til en by kan slå ned som et lyn, eller bygge seg opp sakte til den en dag føles selvklar. Slik var det for Maria Sundblom Lindberg som ble anerkjent etter å ha ledet TV-showet Cirkus Familj i kanalen Yle Fem. Les mer →

FINLANDS HOTTESTE SKODESIGNER

I MINNAS SKOR

HELSINGFORS Minna Parikas fantasifulle sko synes både i internasjonale motemagasiner og på føttene til noen av verdens mest kjente kvinner. Selv liker hun seg best i sneakers hjemme i Helsingfors.
Les mer →

STJERNEKOKKEN

MATTI JÄMSEN

HELSINGFORS Han er ekstremt konkurransesøkende og synes ikke at mat må være komplisert for å smake fantastisk. Møt Silja Lines nye kjøkkensjef Matti Jämsen
Les mer →

ELNA NYKÄNEN ANDERSSON

TV-STJERNENS FAVORITTBY

HELSINGFORS Du har kanskje sett henne i TV-ruten, og kanskje lest hennes tekster i det hippe magasinet Monocle. Journalisten Elna Nykänen Andersson er ekspert på storbyliv.
Les mer →

ANNA SOFIA LUOSTARINEN

HELSINGFORS STILGUIDE

HELSINGFORS Anna Sofia Luostarinen har raskt blitt et navn som en av Finlands mest innflytelsesrike motestemmer. Her avslører hun sine tre beste shoppingplasser i Helsingfors.
Les mer →

FINSK BADSTULIV

ET HETT KULTURTILBUD

HELSINGFORS Møt personene som fremmer badstukulturen. Det sies at det finnes nok badstuer i Finland til å romme hele befolkningen, så vi utforsker en livsstil som er dypt forankret i den finske folkesjelen.n. Les mer →