Applauder i Helsingfors

 
Cover image

SVENSK OG FINSK KULTUR MØTER ASIA

Helsingfors er full av kultur og tilbyr et bredt utvalg av kvalitetsopplevelser. Her finner du alt fra Pekingopera og svensk teater, til world music og hard rock. Også den mer alternative scenen har et dast publikum her, og det er vanlig med gjestespill fra internasjonale kompanier og artister.

Foto: Svenska Yle, MyHelsinki.fi, respektive arrangör

Iron Maiden

Hard rock på Hartwall Arena i mai

Under fire vårkvelder kommer de klassiske metallbandene Iron Maiden og Metallica og inntar scenen på Hartwall Arena. Først ut er Metallica 9. og 11. mai, så Iron Maiden 28. og 29. mai. Arenaen ble bygget i 1997 til VM i ishockey og har over 13.000 sitteplasser.

 

LES MER: http://hartwallarena.fi
 

Svenska Teatern

Svensk nasjonalteater

Svenska Teatern er Finlands svenskspråklige nasjonalteater som setter opp forestillinger på landets andre offisielle språk. Det statlige hvite teaterhuset fra 1866 har tre scener og ensemblet produserer 8-10 forestillinger hvert år. I tillegg kommer gjestespill, samarbeidsproduksjoner og andre frie teatergruppers gjesteforestillinger. I år settes det opp blant annet "Hans og Grete" og musikalen "Chess" på svensk for første gang.

LES MER: www.svenskateatern.fi
 

Wusheng Company

Pekingopera i finsk drakt

Wusheng Company er den første profesjonelle Pekingoperaen i Europa. Selskapet setter opp fysisk teater og utvikler nye uttrykksformer i scenekunst ved å oppdatere den tradisjonelle Pekingoperaen med finske påvirkninger. I løpet av året blir "Skjulte ansikter", "Den siste kriger" og "Vokteren" blant annet satt opp.


LES MER: http://wushengcompany.com
 

Savoyteatern

World music og teater

Savoyteatret er mest kjent som et konsertsted for verdensmusikk. Hvert år opptrer mer enn 200 artister og grupper fra hele verden. Men det tilbys også teater og andre former for forestillinger, for eksempel En kveld med Fredrik Lindström og Johan Glans - World Tour Of The World i løpet av året. Du finner Savoyteatret i sentrum av Helsingfors, nær Esplanadeparken.

LES MER: www.savoyteatteri.fi/sv/

Nationaloperan

Opera og ballett på nasjonalt nivå

Nasjonaloperaen og Nasjonalballetten har fire nye operapremierer og tre ballettpremierer hvert år. Utenom disse settes også verk fra tidligere repertoar opp. Operaen ble grunnlagt 1911 og balletten 1922. Lenge ble operaen huset i det vakre Alexanderteatret, men har vært i det spesialbygde operahuset siden 1993. I år settes Les Nuits, Parsifal og Giselle blant annet opp.

LES MER: http://oopperabaletti.fi/sv/
 

Evenemax

Bred kulturkalender

Evenemax er et nasjonalt kulturprosjekt og kalender, som blant annet er koblet til de svenskspråklige avisene i Finland. Her finner du alle former for konserter, forestillinger og happenings for både voksne og barn. Klikk på City, og du får opp alle arrangementer i Helsingfors.


LES MER: http://city.evenemax.fi
 

Stoa

Eksperimentell kultur for alle aldre

Stoa er et mangesidig kulturhus i Östra sentrum. Programmet tilbyr både finsk og internasjonal samtidsdans og nysirkus, teater, musikk, filmvisninger, forestillinger og barneteater. I år kan du besøke Bravo! - den internasjonale barne- og ungdomsfestivalen og se KInetic Orchestra: AllMale Panel, blant andre.
 

LES MER: http://www.stoa.fi/sv
 

RSO

Symfoniske toner i Musikkhuset

Den finske radioens symfoniorkester (RSO) opptrer i det nye Musikkhuset. Programmet konsentrerer seg om finsk musikk og ledes av dirigent Hannu Lintu. Når orkesteret ikke er hjemme spiller de på internasjonale konserthus. I år kommer de til å spille konserter av Magnus Lindberg og Hannu Lintu. Men også andre artister opptrer på Musikkhusett, som Pietari Inkinen.

LES MER: https://yle.fi/aihe/rso

LES MER OM 2-DØGNS MINICRUISE TIL HELSINGFORS