HELSINGFORS BESTE
SHOPPING

 

MOTE OG DESIGN AV HØY KVALITET

Finsk formgivning og design er verdensberømt. Hvem kjenner ikke til Iittala, Marimekko eller Finlayson? Disse klassikerne følger sin tid og har inspirert en helt ny bølge av designere i Finland. Alle er samlet i den finske hovedstaden – så la deg bli inspirert i Helsingfors!

Foto: VisitFinland.com, respektive varumärke

Finlayson

Nyklassisk tekstil

Finlayson er Finlands mest kjente produsent av hjemmetekstiler. I 2020 feirer de 200 år, men ikke la selskapets alder lure deg. Uansett om du liker Mummitroll, Hattifnatter eller Tom of Finland, er Finlayson alltid i forkant når det gjelder kvalitet og design. Du finner to av deres butikker i Helsingfors.

LES MER: finlayson.se/pages/butiker
 

Marimekko

Fargeglad mønstereksplosjon

Marimekkos verdensberømte mønster i sterke farger kan ikke noen ha gått glipp av. Med sine røtter på 50- og 60-tallet har selskapets design opplevd et betydelig løft de siste ti årene. Hvis du er fan av designen, er et besøk til deres flagship store på Mikaelsgatan et must.

LES MER: myhelsinki.fi/sv/se-och-gora/sevardheter/marimekko
 

Accessories

Himmelen for veskeelskere

Varemerket Lumi er et designsamarbeid mellom Sanna Kantola og Bruno Beaugrand, og har eksistert siden 2000. Sanna som da var veskedesigner hos Ralph Lauren og Bruno, direktør ved klokkeavdelingen hos Tiffanys i New York, ble forført av finsk vinterlys og den nyfalne snøens enkelhet. Opplevelsen resulterte i designsamarbeidet, som i dag er en av Finlands mest kjente tilbehørsprodusenter.

LES MER: lumiaccessories.com/lumi-supermarket
 

Empire

Et streetfashion-imperium

I 2013 åpnet Empire Helsinki opp dørene på Båtmansgatan og vips hadde byen fått en unik møteplass for mote og design. Designområdet blomstrer med kaféer, workshops, restauranter, motebutikker, antikviteter og designbyråer. Her finner du garantert unike klær og ting.

LES MER: empirehelsinki.com

Beamstore

Strålende designmerker

Med merker som Acne Studios, Alexander Wang, Comme des Garcons og Common Projects er Beam et must for alle fashionistas. Det utrolig kule lokalet med sin industrielle stil løfter frem plaggene og tilbehøret og kjøpesuget kicker garantert inn.

LES MER: beamstore.fi/store
 

Ittala

Glassklart på Norra Esplanaden

Det er få personer som ikke har et Iittala-glass eller lysestaker i hjemmet. Flaggskips-butikken som åpnet i 2016 er en himmel for de som elsker finsk design. I tillegg til Ittalas klassiske utvalg finner du også Oiva Toikkas populære glassfugler og andre kunstgjenstander.

LES MER: myhelsinki.fi/sv/se-och-gora/shopping/iittala-store-esplanadi
 

Pino

Fargerike gaver

Pino får deg nesten til å le når du går inn i den fargerike lille butikken! Her finner du alt fra elegante linduker og servietter til festlige designobjekter til kjøkken og bad. Butikken ligger sentralt på designgaten Fredrikinkatu.
 

LES MER: www.pino.fi
 

Good Kicks

Kick ass sneakers

Good kicks er butikken for deg som liker en blanding av designer-, limited edition- og streetstyle-sneakers. Med en blanding av velkjente og ukjente merker finner du garantert joggeskoene her. Personalet er raske og flinke, og prøvesofaen er sjeldent tom.

 

LES MER: goodkicks.fi
 

Nomennescio

Velskreddett minimalisme

Det asketiske unisexmerket Nomennescio er alt annet enn ukjent på den finske motehimmelen, selv om navnet, som betyr «Jeg kjenner ikke til navnet» på latin, er en anelse misvisende. Kolleksjonene er gjennomgående svarte og skaper en nedtonet extravagant silhuett.

LES MER: www.nomennescio.fi

Plootu

Interiørbutikk og kafe i ett

Plootu er en herlig miks av interiørbutikk og kafé, der du kan ta en kaffepause blant stoler, bord og vaser som alle er til salgs. Stilen er litt brick-a-brack deluxe og de vanligste materialene er tre, hemp og metall. Kafévirksomheten flyter inn helt naturlig i konseptet og stedet er ofte fullt.

LES MER: plootu.fi

BESTILL DIN REISE

 

 • CRUISE & HOTELL HELSINGFORS

  Vil du bli lenger i Helsingfors og bo en eller flere netter, har vi hotell for alle smaker og lommebøker.

 • CRUISE TIL HELSINGFORS

  Daglig fra Stockholm. Du får alltid to netter om bord med shopping, god mat og underholdning og en dag i land for å utforske Helsingfors

 • BESTILL NÅ

  Lyst å dra til Helsingfors? Bestill din reise nå!

 • CRUISE & HOTELL HELSINGFORS

  Vil du bli lenger i Helsingfors og bo en eller flere netter, har vi hotell for alle smaker og lommebøker.

 • CRUISE TIL HELSINGFORS

  Daglig fra Stockholm. Du får alltid to netter om bord med shopping, god mat og underholdning og en dag i land for å utforske Helsingfors

 • BESTILL NÅ

  Lyst å dra til Helsingfors? Bestill din reise nå!