I MINNAS SKO

 

I MINNAS SKO

 

finlands hotteste skodesigner

Minna Parikkas fantasifulle sko synes både i internasjonale motemagasiner og på føttene til noen av verdens mest kjente kvinner. Selv liker hun seg best i sneakers hjemme i Helsingfors.

 

BEGYNTE SOM 15-ÅRING

Minna Parikkas karriere som skodesigner begynte faktisk da hun var femten år gammel. Da leste hun en artikkel om den italienske designeren Andrea Pfister, kjent for sine skulpturelle og originale sko – som ikke ligger langt fra Minnas egen stil. Tjue år senere har tenåringsdrømmen blitt en realitet. Minna Parikka driver i dag sin egen merkevare fra fødebyen Helsingfors, hvor hun kom tilbake etter å ha studert skodesign i England og jobbet i London, Milano og Barcelona. I 2005 startet hun sitt eget merke, bare 25 år gammel.

– Jeg begynte å lengte hjem. Jeg savnet vennene mine og familien min. I tillegg har jeg gode kontakter i bransjen her, og jeg visste at jeg ville få hjelp til å starte mitt eget, forklarer hun. Det er en slags ro i Helsingfors som jeg liker. Hverdagslivet er enkelt, og hvis du føler deg litt trist, begynner fantasien å skape sine egne morsomme verdener. Du må heller ikke ta hensyn til tradisjoner fordi det ikke finnes så mange finske skomerker. Du er fri til å lage din egen stil.

 

 

SUSHISKO TILL LADY GAGA

Til tross for den harde konkurransen i moteindustrien har Minnas sko fått stor oppmerksomhet selv utenfor hjemlandet. De vises jevnlig i magasiner som Vogue, Harper's Bazaar og Elle, og selges av ledende moteforretninger som Collette i Paris og Liberty i London. Hun har mange kjente fans, inkludert Taylor Swift og stilikonet Lady Gaga – eller bare "Gaga" som Minna selv kaller stjernen.

– Første gang Gaga ville bruke skoene mine, ble vi kontaktet av plateselskapet. De bestilte et par spesialdesignede sko som en gave til henne. Etter det har hennes stylist vært i kontakt med oss. For bare noen få måneder siden kjøpte Gaga et par høyhælte sushi-sko fra den vanlige kolleksjonen.

Også mange toppmodeller liker Minnas sko. Den svært populære Cara Delevingne har blitt fotografert flere ganger i sine høye hvite kaninsneakers, noe som fikk etterspørselen etter skoene til å skyte i været.

– Selvfølgelig er det godt å bli sett på den måten. I denne bransjen er det viktig at du alltid har noe nytt å fortelle, sier Minna.

For øyeblikket er kaninsneakeren den mest populære skoen, og neste år lanserer hun den også for barn. Herresko finnes egentlig ikke i Minnas kolleksjoner, kun kaninsneakerne lages opp til størrelse 45 i sort – for menn som lider av kaninfeber. Selv hun bruker modellen ofte.

– Jeg bruker bare mine egne sko. Oftest er det komfortable joggesko, fordi jeg beveger meg så mye.

Hvordan ser et par perfekte sko ut i følge Finlands hotteste skodesigner? 

– De må være laget av godt materiale og være behagelige – "ingenting er så lite attraktivt som en kvinne som lider!" – men framfor alt personlige og morsomme. Mine sko passer til eventyrlige kvinner som har en kul, original stil. Et par morsomme sko kan føre til uventede muligheter. Ofte fungerer de som isbrytere på fester, eller kanskje bare på en kafé.Minnas webbshop: www.minnaparikka.com →

BESTILL DIN REISE

 

 • CRUISE & HOTELL HELSINGFORS

  Vil du bli lenger i Helsingfors og bo en eller flere netter, har vi hotell for alle smaker og lommebøker.

 • CRUISE TIL HELSINGFORS

  Daglig fra Stockholm. Du får alltid to netter om bord med shopping, god mat og underholdning og en dag i land for å utforske Helsingfors

 • BESTILL NÅ

  Lyst å dra til Helsingfors? Bestill din reise nå!

 • CRUISE & HOTELL HELSINGFORS

  Vil du bli lenger i Helsingfors og bo en eller flere netter, har vi hotell for alle smaker og lommebøker.

 • CRUISE TIL HELSINGFORS

  Daglig fra Stockholm. Du får alltid to netter om bord med shopping, god mat og underholdning og en dag i land for å utforske Helsingfors

 • BESTILL NÅ

  Lyst å dra til Helsingfors? Bestill din reise nå!