Forelsket i Riga

 

GUIDE TIL EN BY JEG ELSKER

Den som besøker den lettiske hovedstaden kan regne med å bli forelsket ved første øyekast. Riga-kjenneren Janis Vanags forteller oss hvorfor.

Han har lenge jobbet i en høyere stilling i flyselskapet Air Baltic. Akkurat nå velger han nye jobbtilbud og i mellomtiden reiser han rundt om i verden for å lære andre opp i ledelse. Men hele tiden er byen Riga i Janis Vanags hjerte.

– Jeg har vanskeligheter med være objektiv når jeg snakker om Riga, fordi jeg elsker dette stedet så mye.

Objektiv eller ikke: I Janis eget arbeid har han lagt merke til at det er flere som deler hans kjærlighet til den lettiske hovedstaden. Ja, byen gir en slags forelskelse for dem som reiser hit.

– Jeg har invitert tusenvis av "førstegangsbesøkere" til Riga, og nesten alle har sagt, "Janis, jeg trodde aldri denne byen ville være så fin, takk for at du overtalte meg til å komme hit!".

Hva skaper sjelen i en slik elsket by? Janis snakker om Riga som en intim metropol, fylt av møter og motsetninger som skaper en slags egen, fantastisk miks.

– Riga har en unik kombinasjon av å være både en hovedstad full av liv og bevegelse, samtidig som den er liten nok til at du kan dra tvers igjennom byen på sykkel eller rulleskøyter.

Storbyens mylder og samtidig koselig, med andre ord. Avgjørende for at Riga er en by å elske er også, sier Janis, at det er en "ikke-perfekt" by.

 – I Riga kan luksusbygninger og fantastiske jugendstil-palass stå ved siden av falleferdige gamle hus, her er glamorøse restauranter og enkle gatekjøkken om hverandre. Her kan en vanvittig kul bar ligge ved siden av en billig ølbule. Alt dette er viktige kvaliteter som gir byen en spesiell og levende atmosfære, mener han.

Janis Vanags er også en "øko-entusiast", og arbeider for at Latvia skal være i fronten av en miljøvennlig livsstil. Med sitt grønne blikk på byen vil han fremheve Rigas vakre trearkitektur, parkene og det "frodige grønne", for eksempel i bydelen Āgenskalns. Der har du enda en grunn til å reise til byen som det er så lett å bli forelsket i.

 

 

JANIS VANAGS

Gjør: Ekspert i bedriftsledelse, har lenge jobbet med flyselskapet Air Baltic, med kontor i Riga.
Bor: I Jurmala i Latvia.
Familie: Kone og tre sønner.

 

JANIS BESTE TIPS

DET BESTE MARKEDET OG DEN VAKRESTE UTSIKTEN I RIGA

– Besøk lørdagsmarkedet i bydelen Kalnciema, møt lokale produsenter som selger økologiske varer og sjekk ut de vakre trehusene. Eller kjøp en flaske vin og to glass, legg dem i piknikkurven din og gå med noen du liker i solnedgangen over Vanšu-broen til øya Ķīpsala. Nyt vinen og den fantastiske utsikten over gamlebyen på den andre siden av vannet.


BARENE OG RESTAURANTENE

– Vinbaren Garage som ligger i Bergs basar er et av mine favorittsteder. Et annet er restauranten Le Dome, på Dome Hotel. Der serveres fabelaktige retter med lokalt fanget fisk, eieren har sine røtter i et fiskevær på Lettlands vestkyst. Også selve hotellbygningen er fantastisk og tilbyr en overdådig utsikt fra sin koselige takterrasse. For ikke å nevne sjarmerende Rozengralz i en vinkjeller fra 1923. Det er fantastiske restauranter og underholdning på hvert hjørne.


AKTIV LATVIAFERIE

– I Latvia finnes alt for de som vil aktiveres i løpet av ferien. Mine favoritter er å stå på wakeboard, sykle og vindsurfe i Riga og Jurmala.


 

BESTILL DIN REISE

 

Sample Heading 1

 • MINICRUISE RIGA

  Daglig avgang fra Stockholm og du har alltid to netter ombord og en dag i Riga. Om bord kan du spise godt, shoppe og se frem til underholdning.

 • HOTELLPAKET RIGA

  Vil du bli lenger i Riga og bo en eller flere netter kan du booke hotellpakke online. Vi har hotell for alle smaker og lommebøker

 • BESTILL ONLINE

  Bestill minicruise eller hotellpakke til Riga nå og ta et avbrekk i hverdagen.

 • MINICRUISE RIGA

  Daglig avgang fra Stockholm og du har alltid to netter ombord og en dag i Riga. Om bord kan du spise godt, shoppe og se frem til underholdning.

 • HOTELLPAKET RIGA

  Vil du bli lenger i Riga og bo en eller flere netter kan du booke hotellpakke online. Vi har hotell for alle smaker og lommebøker

 • BESTILL ONLINE

  Bestill minicruise eller hotellpakke til Riga nå og ta et avbrekk i hverdagen.