AKTIVITETER I RIGA

 

VANNLEKER, EKSOTISKE DYR OG SJOKOLADELAGING FOR HELE FAMILIEN

Riga har et bredt utvalg av aktiviteter for den aktive familien. Hva sier du til hinderløyper, vannsklier eller rollespill? For den litt mer rolige finner du picknicksteder, sjokoladelaging og dyrepark for å nevne noen. Uansett smak finner du helt sikkert noe for hele familien.

 

 

Kaskikalns

Eventyrpark for hele familien

Kaksikalns tilbyr syv ulike eventyrbaner i varierende vanskelighetsgrad, fra barn til avansert voksen. Løypene er bygget så du kan teste din smidighet og utholdenhet blant tretopper og hinderløyper. Eventyrparken er åpen hver dag fra mai til september, og i helgene i oktober

LES MER: www.kakiskalns.lv
 

Etnografiska

Picknick i historiske omgivelser

Latvias etnografiske friluftsmuseum åpnet dørene i 1924 og er en av Europas eldste. Her finner du 118 historiske bygninger fra 1600-tallet til 1930-tallet. Husene og omgivelsene gir et godt innblikk i latviernes hverdagsliv under århundrene. Om sommeren finnes markeder og picknicker. På vinteren er stedet perfekt for langrenn.

LES MER: www.brivdabasmuzejs.lv
 

Livu

Østeuropas störste badeland

På et areal på 6500 kvadratmeter er Livu badeland i Jurmala Øst-Europas største. Her finner du over 40 våte attraksjoner innendørs såvel som utendørs (juni til august) for både barn og voksne. Spa-anlegget tilbyr også trening under vann, tyrkisk bad, dampbadstue og mye mer. Butikk, kafé, restauranter og bar finnes også. Om du ikke har bil går det både busser og tog fra sentrum av Riga.

LES MER: www.akvaparks.lv
 

Laima

Sjokolademakerens drøm

Laima sjokolademuseum i sentrale Riga tilbyr ikke bare en innsikt i hvordan den berømte sjokoladen lages - du kan også lage din helt egne sjokoladekake. Museet har også sjokoladesmaking, sykkelturer og guidede turer.

LES MER: www.laimasokoladesmuzejs.lv
 

Riga Zoo

Zoo med over 400 dyrearter

Riga Zoo åpnet dørene i 1912 og ble nasjonal dyrehage i 1992. Dyreparken med over 400 dyrearter har blant annet tigre, giraffer, flodhester og amfibier. Insektshuset og det tropiske huset er nye. Den enkleste måten å komme seg dit på er med trikk.

LES MER: www.rigazoo.lv
 

Sauna Museum

Latvisk badstuekultur

Visste du at Latvia har en helt egen badstuekultur? Sauna Museum tilbyr 20 ulike typer der «svart badstue» er den mest kjente, som betyr at man tenner ild under en steinhaug midt i badstuen hvilket skaper et svart sotlag. Anlegget tilbyr også badstuebyggekurs og workshops.
 

LES MER: www.pirtsmuzejs.lv
 

Voguls

Keramikker for en dag

Har du alltid drømt om å dreie din egen tekopp? Da har du sjansen på Voguls keramiske studio. Etterpå får du hjelp til å brenne den i Latvias største ovn med åpen ild. Voguls ligger i en «keramikkby» så pass på å besøke flere verksteder når du først er der. Du når lettest håndverksbyen med bil

LES MER: www.voguls.lv
 

Escape Room

Historisk dataspill i virkeligheten

Om du liker å spille dataspill i virkeligheten er Lost LV Escape Room stedet for deg. Her skal du i lag (2-8 personer) løse ulike gåter for å komme deg ut av middelalderhvelvet innen 60 minutter. Escape Room ligger midt i gamlebyen.

LÄS MER: www.lost.lv
 

LES MER OM CRUISE TIL RIGA MED OVERNATTING PÅ HOTELL