Applauder I RIGA

 

FOLKLORE, OPERA OG POPROCK

Latvias rike historie med influenser fra Russland, Sverige, Polen og Tyskland har etterlatt seg tydelige kulturelle fotspor. Med røttene i folklore og tradisjoner holdes kulturarven levende med et rikt tilbud av musikk- og dansefestivaler. Men også opera, teater, jazz-, pop- og rockekonserter fremføres året rundt.

Foto: Benjamin Falk, LiveRiga.com, Latvia Travel, respektive arrangör

Genomsnitt (0 Röster)

Positivus

BALTIKUMS STØRSTE POPFESTIVAL I JULI

Positivus er Baltikums største og mest populære musikkfestival med over 35 000 besøkende som invaderer Salacgriva i juli hvert eneste år. Artister som har opptrådt gjennom årene er Fatboy Slim, Muse og Scissor Sisters. I år er headlineren Nick Cave and The Bad Seeds. Om du ikke har bil, kan du ta buss fra Riga. Bestill transport i god tid da det fort blir fullbooket.
 

LES MER: www.positivusfestival.com
 

Riga Summersound

SOMMERENS STRANDPARTY I AUGUST

Årets mest sommerlige festival skjer i slutten eller i begynnelsen av august hvert år på den lyse sandstranden i Liepaja. Summer sound tilbyr nasjonale og internasjonale artister og, dansen tar ikke slutt før solen står opp. Strandfestivalen som startet i 2010 har raskt blitt en av Nord-Europas mest populære strandfester.
 

LES MER: http://summersound.lv
 

Rotaļnīca

JAZZ I RIGA ÅRET RUNDT

Rigas Ritmi Festival var i begynnelsen et årlig arrangement, men er siden 2011 en pågående jazzfestival året rundt. Artister som Bobby McFerrin, Patti Austin og The BBC Big Band har stått på scenene som er spredt over hele Riga-området. Festivalen booker ikke bare etablerte artister, men fungerer også som en kick-start for unge jazztalenter. Stilene er alt fra storbandsjazz til eksperimentell jazz.
 

LES MER: www.rigasritmi.lv

Riga opera

OPERAFESTSPILL I SLOTTSRUIN I JULI

Siden 1992 har det i juli hvert år blitt arrangert Sigulda Opera Music Festival i den pittoreske slottsruinen i Sigulda. Operafestspillene avsluttes alltid med en gallaforestilling på den siste dagen, som lokker både store stjerner og store publikum. Foruten opptredener i verdensklasse tilbyr festivalen også en fantastisk utsikt over de to slottene og Gaujaelvens dal. Repertoaret er en blanding av klassiske og moderne opera.

LES MER: www.opersvetki.lv
 

Pink Floyd

PINK FLOYDS GRUNNLEGGER LYSER OPP RIGA DEN 24. AUGUST

Pink Floyd grunnlegger Roger Waters opptrer i Riga med sitt verdensberømte lyd- og lysshow. Med den ikoniske gruppens hits i bagasjen, og sanger fra det nye kritikerroste albumet Is This the Life We Really Want? kommer ikke en eneste plass på Arena Riga være tom i sensommernatten.

LES MER: www.liveriga.com
 

Skanu Mesz

EKSPERIMENTELL MUSIKK I OKTOBER

Skanu Mesz betyr «en skog av lyd» på latvisk og er Latvias største festival for innovativ kunst og musikk. Hvert år i oktober samles utøvere av eksperimentell musikk, kunstnere og filmskapere fra hele verden. Plassen for festivalen er ny hvert år og holdes hemmelig til programmet blir sluppet. Programmet er allsidig og inneholder også popmusikk.

LES MER: www.skanumezs.lv
 

Rotaļnīca

KLASSIKER OG NYSKREVET I RIGAOPERAEN

I den vakre teaterbygningen som ble åpnet i 1863 holder Latvias nasjonalopera og ballett til. Repertoaret består av klassiske og moderne opera og klassisk ballett. Det spilles også barneteater og verk av latviske komponister. Rigaoperaen har internasjonalt renommé og lokker årlig til seg mange internasjonale stjerner, hvorav mange er latviere med karrierer på Metropolitan i New York og de europeiske operahusene.

LES MER: www.opera.lv

BESTILL DIN REISE