VERDT Å SE I RIGA

 
Cover image

MIDDELALDERKUNST MØTER NÅTID

Riga er full av kunst. Ofte har hver kunstform sitt eget museum eller galleri, noe som føles luksuriøst for spesialintresserte. Du finner alt fra kunstsmykker og motedesign til moderne og klassisk kunst. Mange utstillere kombinerer sine utstillinger med konserter og hendelser, noe som betyr at Riga-kunsten aldri stopper.

 Foto: Benjamin Falk, LiveRiga.com, Latvia Travel, respektive institution

Genomsnitt (0 Röster)

Riga Art Space

Eksperimentelt og nyskapende

Riga Art Space ligger sentralt i gamlebyen og består av to store haller, fylt med moderne kunst og musikkopptredener. Kunstgalleriet viser både internasjonal og latvisk kunst, og alle utstillinger er midlertidige. Fokus på både utstillinger og opptredener er eksperimentelt og innovativt

LES MER: www.liveriga.com/en/1151-riga-art-space
 

Putti

Kunstneriske smykker

Art Galley Putti ligger i gamlebyen og arrangerer fire tematiske eller separate utstillinger per år. Hvert håndlagde smykke er et kunstverk i seg selv, og er kun tilgjengelig i ett eksemplar. Smykkesdesign har en lang tradisjon i Latvia, og her kan du se alt fra rustikk design til mer avansert. En ting er sikkert: et smykke fra Putt er alltid et prangstykke.

 

LES MER: www.facebook.com/pg/ArtGalleryPutti
 

Bourse

Øst møter vest i et palass

The Art Museum Riga Bourse ligger i et vakkert brunt-rødt palass fra 1855, hvor arkitekturen er inspirert av renessansepalasset i Venezia. Museet har både midlertidige utstillinger og fire permanente: det orientalske galleriet, den egyptiske mumiesarkofagen og de to malerigalleriene med vestlig kunst fra 1500-tallet frem til i dag. Selv om samlingene i stor grad består av utenlandsk kunst, er også latviske kunstnere utstilt.
 

LES MER: www.lnmm.lv/en/mmrb
 

Romans Suta

Et unikt innblikk i en historisk kunstnerhjem

The Romans Suta and Aleksandra Beļcova Museum ligger i sentrum av byen i en praktleilighet hvor det verdensberømte kunstnerparet bodde og jobbet. Roman Suta var en allsidig kunstner som ikke bare malte, illustrerte og designet bøker, men som også tegnet kulisser for teater- og tv-produksjoner. Aleksandra Belcov er best kjent for sine kubistiske verk fra 20- og 30-tallet og malte baltarsporselen

LES MER: www.lnmm.lv/en/sbm/
 

Happy Art Museum

Oppkvikkende kunst

Happy Art Museum ligger i et gammelt industrilokale i sentrum av byen. Og akkurat som navnet antyder får mange av utstillingene deg både til å dra på smilebåndet, le og tenke. Kunstverkene og installasjonene er en blanding av moderne klassikere og mer ukjente verk. Deler av lokalet tilbyr ofte en form for sceneopptreden.

LES MER: www.facebook.com/HappyArtMuseum
 

Nationalmuseum Riga

Spennende blanding på Nasjonalmuseet

Latvias Nasjonalmuseum ble åpnet i 1905 og ligger i et fantastisk palass i sentrum av byen. Det nyrenoverte museet har en fast utstilling med kunst fra 1800- og 1900-tallet og tilfeldige utstillinger med mer moderne kunst. En separatutstilling viser kunst fra Sovjettiden. Det er ikke bare malerier, statuer og grafikk som stilles ut, men også forfatteres verk, vilket bidrar til en spennende blanding av ulike kunstarter.

LES MER: www.lnmm.lv
 

Decorativ Art Desin

Latvisk håndverk og design

Museum of Decorative Arts and Design i gamlebyen ligger I Rigas eldste steinhus fra 1204. Muséet har spennende tilfeldige utstillinger med latvisk design og syv permanente: tekstil, keramikk, metall, lær, glass og design. Vil du teste dine egne kunstneriske ferdigheter, arrangeres ulike workshops i lokalene. Muséets mål er å få allmenheten interessert i dekorativ kunst, håndverk og design.

LES MER: www.lnmm.lv/en/mdad
 

Arsenals Riga

Moderne latvisk kunst

The Arsenals Exhibition Hall of the Latvian National Museum of Art ligger i Rigas største utstillingslokale I utkanten av gamlebyen. Bygget er et av Rigas viktigste bygg og ble bygget i begynnelsen fra 1800-tallet som lagerbygg og våpenarsenal i sen russisk klassisk stil. Samlingen tilhører Nasjonalmuseet, men stiller bare ut kunst fra den andre halvdelen av 1900-tallet frem til i dag. Den permanente utstillingen endres konstant for å vise at kunsten aldri stopper opp.

LÄS MER: www.lnmm.lv/en/aeh
 

BESTILL DIN REISE

 

Sample Heading 1

 • MINICRUISE RIGA

  Daglig avgang fra Stockholm og du har alltid to netter ombord og en dag i Riga. Om bord kan du spise godt, shoppe og se frem til underholdning.

 • HOTELLPAKET RIGA

  Vil du bli lenger i Riga og bo en eller flere netter kan du booke hotellpakke online. Vi har hotell for alle smaker og lommebøker

 • BESTILL ONLINE

  Bestill minicruise eller hotellpakke til Riga nå og ta et avbrekk i hverdagen.

 • MINICRUISE RIGA

  Daglig avgang fra Stockholm og du har alltid to netter ombord og en dag i Riga. Om bord kan du spise godt, shoppe og se frem til underholdning.

 • HOTELLPAKET RIGA

  Vil du bli lenger i Riga og bo en eller flere netter kan du booke hotellpakke online. Vi har hotell for alle smaker og lommebøker

 • BESTILL ONLINE

  Bestill minicruise eller hotellpakke til Riga nå og ta et avbrekk i hverdagen.