RESTO – NYE RESTAURANTTRENDER

 

stilig men uformell

Tallinn er uten tvil vår nyeste mat-metropol. Og den siste trenden i byen heter "resto", som står for en slags avslappet restaurant, ofte innredet som et hjem. Populære Leib Resto er ikke bare et uttrykk for trenden, men her er både mat og miljø så ekte og hjemmekoselig at kroen nå regnes med i Estlands topp ti. Bak Resto står et ungt og dristig team bestående av kjøkkensjef Janno Lepik og sommelier Kristjan Peäske, to som fokuserer på kortreiste og sesongbetonte råvarer.

 

– ”Resto” betyr classy men samtidigt casual, enkelt men ändå gastronomisk kvalitet på maten, vinet och servicen, förklarar kökschef Janno Lepik.
 

Hvorfor tror du Tallinns mattscene begynner å bli så interessant? 

– De siste årene har fine dining økt enormt i Estland. Vi har fått mange restauranter med mat og service som tåler å sammenlignes med Skandinavias topprestauranter. Men i Estland har vi mye lavere priser, så hengivne foodies reiser hit for å få samme kvalitet til en mye bedre pris.

Deres signatur-rett? 

– "Leib" er et mørkt, nesten svart estisk brød. Helt siden vi åpnet i 2011 har vi hatt en crème brûlée med ristet leib og leib-is.

 

ADRESSE: Uus tänav 31, Tallinn

leibresto.ee →

LES MER OM CRUISE TIL TALLINN MED OVERNATTING PÅ HOTELL