SMAKEN AV TALLINN

 

ET AVSLAPPET FOODIE-PARADIS

Tallinn er for tiden en av Nord-Europas mest interessante restaurantbyer. Foodies og gourmeter fra hele verden laster opp bilder og filmer fra de velbesøkte spisestedene. Den store trenden med "resto" – som betyr å nyte mat i et avslappet miljø – har slått stort igjennom og tilbudet er stort og av høy kvalitet.

Les mer →

Populär vegomat

Populær vegansk

Vegan Restoran V har raskt blitt en av Tallinns mest populære restauranter. Den fantasifulle og fargerike menyen lokker ikke bare veganere, men alle som liker frisk, nyttig mat. Crispy salater blandes med tofu-retter og veganske hamburgere. Mange av rettene er glutenfrie og dessertene lages av sunnere, organisk rørsukker. Bestill gjerne bord i god tid da det ofte er fullbooket flere dager i forveien.

LES MER: vonkrahl.ee/en/vegan-restoran-v/
 

Restaurant Golden Piglet

Husmanskost i Tallinn

Liker du store porsjoner svinekjøtt og kål i alle former er Kuldse Notsu Kõrts (Den gyldne grisungens kro) stedet for deg. Hjemmelagde pølser, villsvins-retter, grillet pattegris, surkål og stekte poteter servert i et hyggelig og rustikt lokale. Oppskriftene har aner fra middelalderen og det hyggelige personalet er kledd i tradisjonelle folkedrakter.
 

LES MER: hotelstpetersbourg.com/restaurant/golden-piglet-inn
 

MEKK

Estisk meny med en svensk tvist

En annen restaurant som har tatt det tradisjonelle estiske kjøkkenet til et nytt nivå er MEKK på Savoy Boutique Hotel. Sjefskokken Rene Uusmees tid som kokkelærling på Finlandsbåtene, og som kokk i Stockholm har satt sine spor i menyen i alt fra gravlaks på frokostbordet, til hans egen vesjon av Wallenbergere i lunchmenyen og røkt ål på middagsmenyen. Råvarene står i sentrum og de gjennomtenkte presentasjonene er prikken over i’en.

LES MER: tallinnhotels.ee/mekk
 

Rae Meierei

Estisk-italiensk osteextravaganza

På kort tid har Rae Meierei Restoran blitt en av Tallinns nye inn-restauranter. Med egen osteproduksjon og italienske meieriprodukter i fokus, stikker det seg som et moderne, glamorøst konsept midt i gamlebyen. Er du nysgjerrig på hvordan osteproduksjonen går til bør du reservere bord ved glassveggen inntil meieriet. Vil du i stedet slappe av i skjønn innredning med en kald drink finnes også fine sofaer med dempet belysning. Menyen er italiensk med et lett estisk touch.

LES MER: raemeierei.ee

Flamm restaurang

Urban pizza i gamle havneområder

I et gammel mjøllager i de trendy Rotermannikvartalene finner du Flamm restaurant og vinbar. Duften av nystekt pizza, stablede vinflasker og den industrielle atmosfæren lokker en stadig strøm av trendy lokale folk og velinformerte turister. Menyen er liten men veldig god, og maten lages live foran deg. Høy trend- og kosefaktor.
 

LES MER: facebook.com/flammkuchenbar
 

Leib Resto

Det nye estiske kjøkkenet

Leib kalles det berømte «sorte» estiske brødet som har gitt navn til en av Tallinns mest trendy restauranter - Leib Resto ja Aed. Den gode kombinasjonen av en moderne versjon av det estiske kjøkkenet, og et fokus på lokalt produserte råvarer har gitt restauranten internasjonal renommé. Når været tillater det går gjesten til uteserveringen med et glass musserende rabarbravin.

LES MER: leibresto.ee/en/
 

Olde Hansa

Middelaldermeny i nye klær

Olde Hansas nye versjoner av det estiske middelalderkjøkken har blitt en stor suksess. Bjørnestuing i bærsaus og elgfilet i trøffelsaus er to retter som viser at det går an å modernisere det autentiske hansakjøkkenet og dets ingredienser. Sjefskokken Emmanuel Willes filosofi om å kombinere slow-cooking med - for middelalderen - eksotiske krydder som kanel og kardemomme garanterer aha-opplevelser i autentisk 1400-tallsinnredning. Huset serverer egne øl- og spritsorter det er vel verdt å prøve.

LES MER: oldehansa.ee
 

Korsaar

Opplev Tallinns Pirates of the Caribbean

Har du alltid villet spise middag på et 1600-tallsskip og elsker alt som har med pirater å gjøre? Da er den kitschy Restoran Korsaar et must. I kjelleren til den berømte Beer House finner du det merkelige, men underholdende restaurantkonseptet. Menyen er en fusion av middelhavsmat og amerikansk steakhouse. De kaller seg selv for "gourmetrestaurang" men det er stedet som tar prisen. Høy underholdningsverdi, med andre ord.

LES MER: korsaar.ee

BESTILL DIN REISE

 

Sample Heading 1

 • MINICRUISE TALLINN

  Daglig fra Stockholm. Du får alltid to netter om bord med shopping, god mat og underholdning og en dag i land for å utforske Tallinn.

 • CRUISE & HOTELL

  Vil du bli lenger i Tallinn og bo en eller flere netter, har vi hotell for alle smaker og lommebøker. Alt fra sentrumsnære hotell til spahotell.

 • BESTILL NÅ

  Ta et herlig avbrekk i hverdagen. Bestill minicruise eller hotellpakke til Tallinn i dag!

 • MINICRUISE TALLINN

  Daglig fra Stockholm. Du får alltid to netter om bord med shopping, god mat og underholdning og en dag i land for å utforske Tallinn.

 • CRUISE & HOTELL

  Vil du bli lenger i Tallinn og bo en eller flere netter, har vi hotell for alle smaker og lommebøker. Alt fra sentrumsnære hotell til spahotell.

 • BESTILL NÅ

  Ta et herlig avbrekk i hverdagen. Bestill minicruise eller hotellpakke til Tallinn i dag!